03. January 2020

Dallmer creates extra space with feel-good factor

Familienunternehmen Dallmer aus Arnsberg hat zum fünften Mal angebaut. Aufgrund des stetigen Wachstums wird regemäßig mehr Platz für Mitarbeiter und Maschinen benötigt. Foto: Dallmer GmbH + Co. KG / wellie architekten partner / C. Meinschäfer
Dallmer, a family-owned company based in Arnsberg, has expanded its premises for the fifth time. Due to ongoing growth, the company regularly requires additional space for employees and machines. Foto: Dallmer GmbH + Co. KG / wellie architekten partner / C. Meinschäfer
Viel Licht zeichnet die Architektur des Neubaus aus. So gibt es keine harten Grenzen, Mitarbeiter werden zum Dialog eingeladen. Foto: Dallmer GmbH + Co. KG / wellie architekten partner / C. Meinschäfer
Photo: Dallmer GmbH + Co. KG / wellie architekten partner / C. Meinschäfer
Sichtbeton und gedeckte Farben finden sich im Dallmer-Neubau wieder. Insgesamt ein stimmiges Gesamtkonzept, welches zudem funktionell ist. Foto: Dallmer GmbH + Co. KG / Innenarchitektur: KEGGENHOFF I PARTNER / Foto: C. Meinschäfer
Light is a key feature of the new building. Dispensing with strict borders and delineations, the design invites dialogue between employees. Photo:Interior design: KEGGENHOFF I PARTNER / Photo: C. Meinschäfer
Foto:  Dallmer GmbH + Co. KG / Innenarchitektur: KEGGENHOFF I PARTNER / Foto: C. Meinschäfer
Photo: Interior design: KEGGENHOFF I PARTNER / Photo: C. Meinschäfer
Foto:  Dallmer GmbH + Co. KG / Innenarchitektur: KEGGENHOFF I PARTNER / Foto: C. Meinschäfer
Exposed concrete and muted colours add character to the new Dallmer building. The overall design is both harmonious and functional. Photo:Interior design: KEGGENHOFF I PARTNER / Photo: C. Meinschäfer
 
 
Familienunternehmen Dallmer aus Arnsberg hat zum fünften Mal angebaut. Aufgrund des stetigen Wachstums wird regemäßig mehr Platz für Mitarbeiter und Maschinen benötigt. Foto: Dallmer GmbH + Co. KG / wellie architekten partner / C. Meinschäfer
Familienunternehmen Dallmer aus Arnsberg hat zum fünften Mal angebaut. Aufgrund des stetigen Wachstums wird regemäßig mehr Platz für Mitarbeiter und Maschinen benötigt. Foto: Dallmer GmbH + Co. KG / wellie architekten partner / C. Meinschäfer
1
Viel Licht zeichnet die Architektur des Neubaus aus. So gibt es keine harten Grenzen, Mitarbeiter werden zum Dialog eingeladen. Foto: Dallmer GmbH + Co. KG / wellie architekten partner / C. Meinschäfer
Viel Licht zeichnet die Architektur des Neubaus aus. So gibt es keine harten Grenzen, Mitarbeiter werden zum Dialog eingeladen. Foto: Dallmer GmbH + Co. KG / wellie architekten partner / C. Meinschäfer
2
Sichtbeton und gedeckte Farben finden sich im Dallmer-Neubau wieder. Insgesamt ein stimmiges Gesamtkonzept, welches zudem funktionell ist. Foto: Dallmer GmbH + Co. KG / Innenarchitektur: KEGGENHOFF I PARTNER / Foto: C. Meinschäfer
Sichtbeton und gedeckte Farben finden sich im Dallmer-Neubau wieder. Insgesamt ein stimmiges Gesamtkonzept, welches zudem funktionell ist. Foto: Dallmer GmbH + Co. KG / Innenarchitektur: KEGGENHOFF I PARTNER / Foto: C. Meinschäfer
3
Foto:  Dallmer GmbH + Co. KG / Innenarchitektur: KEGGENHOFF I PARTNER / Foto: C. Meinschäfer
Foto: Dallmer GmbH + Co. KG / Innenarchitektur: KEGGENHOFF I PARTNER / Foto: C. Meinschäfer
4
Foto:  Dallmer GmbH + Co. KG / Innenarchitektur: KEGGENHOFF I PARTNER / Foto: C. Meinschäfer
Foto: Dallmer GmbH + Co. KG / Innenarchitektur: KEGGENHOFF I PARTNER / Foto: C. Meinschäfer
5

Open and communicative

Dallmer, a family-owned company based in Arnsberg, has expanded its premises for the fifth time. Due to ongoing growth, the company regularly requires additional space for employees and machines. The first floor of the new Dallmer building is 700 m2 in size and houses various offices for administration. Part of the ground floor, which covers an area of 500 m2 in total, is dedicated to the production of modern shower channels. The new building was constructed on the site of a former warehouse. 

Local architects wellie architekten partner were responsible for designing and planning the shell of the building. The interior design was completed by Sabine Keggenhoff from Keggenhoff + Partner. Throughout the entire building, a special focus was placed on creating a pleasant work atmosphere and dedicated communication areas. Ceiling-to-floor windows underscore the open character of the building. In its brief, Dallmer requested a timeless architectural design which would retain its value and reflect the high quality of the products manufactured by the company. New areas were created to make internal communication faster and easier and to promote interaction between employees. These include a new outdoor seating area which not only provides a quiet place to sit, but also a pleasant atmosphere for chatting and discussing work matters. 

The extension to the Arnsberg premises of drainage expert Dallmer was prompted by the acquisition of new machines to upgrade production. At the same time, the sales & marketing department required more space after recruiting new employees to cater to the high demand for the company's products. “We've juggled things around. Virtually every department now has a new office,” reports Yvonne Dallmer, CEO of Dallmer GmbH + Co. KG. The move was strategically planned and organised in several stages. All departments have now moved into their new offices and the company is able to extract maximum benefit from its newly created communication areas.

Other news

Shape Copy 3 Created with Sketch.

Drainage by design.
Since 1913

 
 

 

Contact

Dallmer Ltd.
Unit 4 Norman Way
Lavenham, Sudbury
Suffolk C010 9PY
United Kingdom

T. +44 1787 248244
F. +44 1787 248246
info@dallmer.com

 
 
Shape Copy 3 Created with Sketch.

Contact

Dallmer Ltd.
Unit 4 Norman Way
Lavenham, Sudbury
Suffolk C010 9PY
United Kingdom

T. +44 1787 248244
F. +44 1787 248246
info@dallmer.com

 
Shape Copy 3 Created with Sketch.

Show address

Contact

Dallmer Ltd.
Unit 4 Norman Way
Lavenham, Sudbury
Suffolk C010 9PY
United Kingdom

T. +44 1787 248244
F. +44 1787 248246
info@dallmer.com



 
By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. Privacy Policy